Uwielbiam awokado. Jest pyszne, zdrowe. Zawiera dużo błonnika, jest bombą witaminową ,zawiera masę dobrych tłuszczy. Jak ogarnęłam sposób otwierania awokado odkryłam absolutnie zniewalający i prosty przepis jak wyczarować z awokado coś absolutnie pysznego. Idealne na leniwe weekendowe śniadanie. SMACZNEGO!
SKŁADNIKI
2 JAJKA,
JEDNO DUŻO AWOKADO,
KIEŁKI RZODKIEWKI,
SÓL,
PIEPRZ,
SAŁATA.
Kroimy awokado na pół, wyjmujemy pestkę. Umieszczamy żółtko i białko i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury około 200 stopni , na około 15 minut aż jajko się lekko zetnie. Solimy. Podajemy z kiełkami rzodkiewki na liściach mieszanych sałat. Idealne nie tylko na leniwe zimowe śniadanie!
Komentarze
Prześlij komentarz