Dzisiaj danie idealne na koniec lata i wczesną jesien. Cudownie pachnący smażoną cukinią , szpinakiem i suszonymi pomidorkami makaron tiagatelle . A więc do dzieła. Na patelni podsmażamy w dwóch łyżkach oliwy z oliwek cukinie pokrojoną w drobne słupki i 2 ząbku czosnku. Makaron gotujeme 9 minut. Bierzemy dwie garście szpinaku i płuczemy na durszalku. Makaron occedzamy w durszlaku aby szpiank się zblanszował. Dodajemy do cukini,czosnku i pomidorków szpinak i makaron. Dodajemy sól, pieprz i suszoną bazylię.Dodajemy kapary i oliwki. Dynamicznie mieszamy całość. Można posypać świężą bazylią.Składniki: dwie garście szpinaku, 7 pomidorów suszonych, pół dużej cukini, 200 gram makaronu taiagatelle, kilka kaparów, garść zielonych oliwek, dwie łyżki oliwy, sól, pieprz, suszona bazylia. Smacznego:)
Super przepis!!! Dzieki!
OdpowiedzUsuńMasz konto na instagramie???
OdpowiedzUsuńnie mam
OdpowiedzUsuńdziękuję. nie mam konta na instagramie
OdpowiedzUsuń