SYLWESTROWE LAST MINUTE

Dla znudzonych golonką i kiełbasą śląską odświeżamy sylwestrowe menu. Nie tylko dla miłośników serów i awokado:)
BURACZKOWY DOPALACZ: 3 buraki, 2 jabłka,pół cytryny, odrobina cynamonu, pół litra wody. Wszystkie składniki zmiksować na gładki koktajl. Posypać cynamonem. Nie dość , że zdrowe to smakuje wybornie!
SAŁATKOWY MIX Składniki: 200 gram sera pleśniowego,3 ugotowane buraki, 2 awokado ,natka pietruszki, łyżka kremu balsamiczngo o smaku figi. Wszystkie składniki pokroić w drobną kostkę, pokropić sokiem z cytryny, posypać natką pietruszki i polać kremem balsamicznym o smaku figi. Gotowe! Smacznego!
CAMEMBRTOWA ROZKOSZ Składniki: camembert, garść liści sałat mieszanych, 1 awokado, 1 burak, odrobina konfitury z żurawiny, odrobina konfitury z gruszki i imbiru. Na liściach z sałaty umieszczamy pokrojonego w kostkę buraka i awokado. Camemberta podgrzewamy w piekarniku do uzyskania płynnej konsystencji.Umieszczamy go na sałatce. Podajemy z gruszkową i żurawinową konfiturą. Smacznego! Idealne nie tylko na sylwestra!

Komentarze