Dla znudzonych golonką i kiełbasą śląską odświeżamy sylwestrowe menu. Nie tylko dla miłośników serów i awokado:)
BURACZKOWY DOPALACZ:
3 buraki, 2 jabłka,pół cytryny, odrobina cynamonu, pół litra wody.
Wszystkie składniki zmiksować na gładki koktajl. Posypać cynamonem. Nie dość , że zdrowe to smakuje wybornie!
SAŁATKOWY MIX
Składniki:
200 gram sera pleśniowego,3 ugotowane buraki, 2 awokado ,natka pietruszki, łyżka kremu balsamiczngo o smaku figi.
Wszystkie składniki pokroić w drobną kostkę, pokropić sokiem z cytryny, posypać natką pietruszki i polać kremem balsamicznym o smaku figi. Gotowe! Smacznego!
CAMEMBRTOWA ROZKOSZ
Składniki:
camembert,
garść liści sałat mieszanych,
1 awokado,
1 burak,
odrobina konfitury z żurawiny,
odrobina konfitury z gruszki i imbiru.
Na liściach z sałaty umieszczamy pokrojonego w kostkę buraka i awokado. Camemberta podgrzewamy w piekarniku do uzyskania płynnej konsystencji.Umieszczamy go na sałatce. Podajemy z gruszkową i żurawinową konfiturą. Smacznego! Idealne nie tylko na sylwestra!
Komentarze
Prześlij komentarz