KREWETKOWY ODLOT


Powiedzmy sobie szczerze. Nigdy nie byłam miłośniczką owoców morza, a ośmiornica, kalmary i inne morskie stwory kojarzyły mi się z czymś, co nigdy nie zamieszka na moim talerzu. I chociaż nadal ich nie skosztowałam to zrobiłam mały krok w kierunku przyjaźni z tymi pożywnymi stworkami:) Na pierwszy ogień poszły krewetki. Będzie szybko,smacznie i orientalnie. Krewetkowe curry z pomidorkami koktajlowymi to pomysł na szybkie, oryginalne danie obiadowe. Składniki: duże czerwone krewetki argentyńskie 300 gram, przyprawa curry, 200 ml mleczka kokosowego, 25 pomidorków koktajlowych, 2 ząbki czosnku, brązowy ryż, 2 łyżki oleju ryżowego. Na oleju ryżowym usmażyć czosnek, wrzucić pomidorki, przyprawę curry i krewetki. Zalać mleczkiem kokosowym i dusić około 10 minut. Podałam z brązowym ryżem.

Komentarze