NI Z GRUCHY, NI Z PIETRUCHY!


Kocham tę zupę. Próbowałam kilka jej wersji i tej z winem i jogurtem i zawsze czegoś było za dużo. Teraz do gruszki i pietruszki dołączył seler, por i batat. I stworzyli niezłą imprezkę:) Smak jest obłędny. Zupa w stylu hygge. Kocham takie oryginalne połączenia! Składniki: 2 gruszki, 4 pietruszki, 1 batat, 1 por, pół białej rzodkwi, kawałek cebuli białej, 2 ząbki czosnku, oliwa z oliwek, sól, pieprz, litr wywaru warzywnego, Na oliwie z oliwek podsmażamy przez 10 minut wszystkie składniki. Wrzucamy do gara wszystkie warzywka, dolewamy wywaru warzywnego. Wszystko gotujemy aż warzywa będą miękie. Miksujemy na gładki krem w blenderze. Można posypać gęsto natką pietruszki i podawać z selerem naciowym!

Komentarze