Kocham tę zupę. Próbowałam kilka jej wersji i tej z winem i jogurtem i zawsze czegoś było za dużo. Teraz do gruszki i pietruszki dołączył seler, por i batat. I stworzyli niezłą imprezkę:) Smak jest obłędny. Zupa w stylu hygge. Kocham takie oryginalne połączenia!
Składniki:
2 gruszki,
4 pietruszki,
1 batat,
1 por,
pół białej rzodkwi,
kawałek cebuli białej,
2 ząbki czosnku,
oliwa z oliwek,
sól,
pieprz,
litr wywaru warzywnego,
Na oliwie z oliwek podsmażamy przez 10 minut wszystkie składniki. Wrzucamy do gara wszystkie warzywka, dolewamy wywaru warzywnego. Wszystko gotujemy aż warzywa będą miękie. Miksujemy na gładki krem w blenderze. Można posypać gęsto natką pietruszki i podawać z selerem naciowym!
Komentarze
Prześlij komentarz