SAŁATKA” ŚLEDZIK POD PIERZYNĄ”
Ta sałatka jest równie smaczna co pracochłonna. Ale warto. Unikalne połączenie wielu smaków wynagrodzi wam czas spędzony w kuchni. Sprawdzi się idealnie na Sylwestra:)
Składniki:
2 buraki,
3 ziemniaki,
150 gram filetów śledziowcyh,
4 jajka,
majonez,
cebula biała,
musztrada francuska,
natka pietruszki,
100 gram ogórków kiszonych,
50 gram żółtego sera.
Gotujemy ziemniaki i buraki. Wszystkie składniki kroimy w bardzo drobne kawałki i układamy warstwowo w przezroczystej misce. Najpierw śledzie wymieszamy z cebulką i musztardą. Na to warstwa majonezu. Następnie ziemniaki i ogórki kiszone i powtórenie warstwa majonezu. Następnie posiekane na drobne kawałki buraczki. Na to ostatnia warstawa majonezu. Na wierzchu umieszczamy posiekane jajka, możemy zetrzeć żółty ser i posypać szczypiorkiem lub pietruszką.
Komentarze
Prześlij komentarz