ŚLEDZIK POD PIERZYNKĄ


SAŁATKA” ŚLEDZIK POD PIERZYNĄ” Ta sałatka jest równie smaczna co pracochłonna. Ale warto. Unikalne połączenie wielu smaków wynagrodzi wam czas spędzony w kuchni. Sprawdzi się idealnie na Sylwestra:)
Składniki: 2 buraki, 3 ziemniaki, 150 gram filetów śledziowcyh, 4 jajka, majonez, cebula biała, musztrada francuska, natka pietruszki, 100 gram ogórków kiszonych, 50 gram żółtego sera. Gotujemy ziemniaki i buraki. Wszystkie składniki kroimy w bardzo drobne kawałki i układamy warstwowo w przezroczystej misce. Najpierw śledzie wymieszamy z cebulką i musztardą. Na to warstwa majonezu. Następnie ziemniaki i ogórki kiszone i powtórenie warstwa majonezu. Następnie posiekane na drobne kawałki buraczki. Na to ostatnia warstawa majonezu. Na wierzchu umieszczamy posiekane jajka, możemy zetrzeć żółty ser i posypać szczypiorkiem lub pietruszką.

Komentarze